ورزش

آیا «شیوه بریتانیایی» شستن ظروف واقعاً بد است؟

آن‌ها را کارآگاه بنامید یا فقط افراد بسیار باهوش، اما کاربران تیک‌تاک توانایی زیبایی در شناسایی روندها یا رفتارهای غیرمعمول دارند. به تازگی، کاربران پس از اینکه کسی ‘کشف کرد’ که بریتانیایی‌ها ظروف خود را به شیوه‌ای متفاوت می‌شویند، دچار شگفتی شده‌اند. مطمئناً همه ما ترجیحات خاص خود را در تمیز کردن داریم، اما این یکی نیاز به یک نگاه دوباره به جنبه‌های بهداشتی دارد.

ظاهراً، بریتانیایی‌ها یک لگن شستشو (که معمولاً در سینک قرار دارد) را با آب گرم و صابون پر می‌کنند و به ظروف خود اجازه می‌دهند تا خیس بخورند.

سپس از اسفنج برای شستن ظروف استفاده می‌کنند و ظرف تمیز شده را روی یک خشک‌کن قرار می‌دهند.

این شاید به نظر خیلی عجیب نرسد، اما مردم به این موضوع اعتراض دارند که ظاهراً آن‌ها: آب استفاده شده را تغییر نمی‌دهند، بنابراین تمام ظروف با همان آب کثیف در لگن شسته می‌شود، یا (مشکل بزرگ‌تر) اینکه آب صابونی را شستشو نمی‌دهند و فقط اجازه می‌دهند ظروف به صورت طبیعی در خشک‌کن خشک شوند… با کف شامل.

البته، بسیاری از بریتانیایی‌ها از کل پایه این نظریه ناراحت هستند، به طوری که یکی از کاربران پاسخ داده است، ‘هرگز نشده که قبل از قرار دادن ظروف در خشک‌کن کف صابون را نشویید. چه کسی کف را روی ظروف باقی می‌گذارد؟؟’ و دیگری پاسخ داده است، ‘باشه، من در بریتانیا زندگی می‌کنم، کیست که کف صابون را نشویید؟؟

اما به نام علم و امور بین‌الملل، از پزشکان خواستیم تا نظر خود را در مورد اینکه این استراتژی شستن ظروف فرضی چقدر بد است، ارائه دهند—همچنین بهترین و بهداشتی‌ترین روش‌ها برای شستن واقعی ظروف شما

متخصصان معرفی شده در این مقاله

 

کارلا گارسیا کاررنو، پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و مدیر پزشکی پیشگیری و کنترل عفونت‌ها در مرکز پزشکی کودکان پلانور است.

آمش آدالجا، پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و پژوهشگر ارشد در مرکز امنیت بهداشت جانز هاپکینز است

آیا واقعاً این‌قدر ناخوشایند است که ظروف خود را نشویید؟

 

متأسفانه، بله. ‘به طور کلی، شستن ظروف در آبی که جمع شده و عدم شستشو با آب جاری تمیز، خطر پخش باکتری‌ها و سایر عوامل عفونی را به همراه دارد’، می‌گوید کارلا گارسیا کاررنو، پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و مدیر پزشکی پیشگیری و کنترل عفونت‌ها در مرکز پزشکی کودکان پلانور.

مشکل با روش ‘لگن شستشو’ این است که ارگانیسم‌ها—از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها (مانند ای. کولای، لژیونلا، نورویروس، ژیاردیا، روتاویروس و دیگران)—می‌توانند در آب جمع شده زنده بمانند (و تکثیر شوند) اگر آن را به طور منظم با آب تازه پر نکنید، او می‌گوید. همین موضوع در صورتی که سینک یا لگن شستشو را بین استفاده‌ها به خوبی تمیز نکنید نیز صادق است.

چگونه ظروف خود را به درستی بشویید

 

اگر یک ماشین ظرفشویی اتوماتیک دارید، عالی است! از آن استفاده کنید. و اگر ماشین ظرفشویی شما دارای چرخه استریلیزاسیون است، حتی بهتر است چون به طور کامل لوازم آشپزخانه شما را تمیز و ضدعفونی می‌کند، می‌گوید دکتر کاررنو

با این حال، اگر ماشین ظرفشویی در دسترس نیست، نگران نباشید. بهترین و بهداشتی‌ترین روش برای شستن ظروف شامل مراحل زیر است، به گفته دکتر کاررنو:

  1. ظروف خود را از باقی‌مانده‌های غذای قابل مشاهده بشویید.
  2. با استفاده از اسفنج، صابون یا مواد شوینده، و آب گرم جاری، ظروف را به خوبی بشویید. (می‌توانید ظرف و اسفنج خود را خیس کنید، آب را هنگام شستشوی ذرات کثیف خاموش کنید، سپس دوباره آب را روشن کرده و برای شستشوی نهایی استفاده کنید تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنید.)
  3. صابون را به طور کامل با آب گرم جاری شستشو داده و اجازه دهید در هوا خشک شود.
  4. به طور منظم هر دو هفته یکبار اسفنج‌ها یا برس‌هایی که برای شستن ظروف استفاده می‌کنید را تعویض کنید.

تمیز نگه داشتن سینک آشپزخانه نیز ضروری است، زیرا آب پاشیده شده از سطوح آلوده می‌تواند عوامل عفونی را منتقل کند و هر غذایی که در دستگاه زباله‌کش بریزید می‌تواند رشد باکتری‌ها و تشکیل بیوفیلم (لجن) را ترویج دهد، می‌گوید دکتر کاررنو. برای کنترل وضعیت، او پیشنهاد می‌کند که سینک و خروجی سینک را با آب گرم جاری و bleach یا کلر (یک قاشق غذاخوری یا ۱۵ میلی‌لیتر در چهار لیتر آب) هر یک تا دو هفته تمیز کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
منبع
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا